KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve vesaitının emeksiz yanaşabileceği ve sargılantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Karbondioksit gaz yağıı alevler ile âlem beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın kızdırmai yaymasını engeller. Bu doğal gazın bu özellikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz gösterişli olmasıdır. Böylelikle karbondioksit güç olduğu bâtınin her dü gaz lambasıı da şeşnda ezerek yangını söndürür.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lakırtııcı olarak yerleştirilen ve yangınları süratlica bastırabilen gelişmiş emniyet ekipmanlarıdır.

Bağan nicelik dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması dirimsel tehlikelere niye olmaktadır. Bu yüzden mukteza olan çkızılışmaların dikkatlice örgülması ve sisteme oranlı güvenlik tedbirlerinin mutlaka kızılınmış olması gerekiyor.

CO2 sistemlerinin sevap şekilde dolum edilmiş olması, yangının çabucak arama şeşna aldatmaınmasını katkısızlar ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet.

Tıbbi Laboratuvarlar: Duyar ekipmanların bulunduğu laboratuvarlarda yangın eminği esenlar.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit tülının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile havaidüzlük karbondioksit kavaraının oluşturduğu şok etkisiyle yan yana ait alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

çarpıcılık Odaları: Elektrik panoları ve çarpıcılık odalarında yangın eminği yürekin yeğleme edilir.

üste, boyama kabinleri, arşivler ve basımevleri üzere yangın riski etkili sair mekanlar da bu sistemlerin koruması altındadır.

Yangın Emniyetliği Mizan: CO2, yangın kazançlandığında sistemin özgür bıraktığı bir gazdır ve oksijen miktarını azaltarak yangını boğar.

Ceninisakıt nicelik dahi olsa; karbondioksit tülının solunması dirimsel tehlikelere ne olmaktadır. Bu yüzden vacip olan çalışmaların dikkatlice kuruluşlması ve sisteme amelî emniyet tedbirlerinin behemehâl düzenınmış olması gerekiyor.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen gaz yağıını bastırarak yangının son bulmasında az çok etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit doğal gazı in dirlikı için mühlik ve bir araba sunulan lafınmaması gereken bir gazdır. Karbondioksit gaz yağıının atmosferimizdeki büyüklükı düşüktür. Az olan bu oranın azaltılması ve âdem katkısızlığına dokunca vermemesi hesabına salınımları kurumlar aracılığıyla kontrollü bir şekilde bünyelmalıdır.

Elektrostatik boya ile hazırlanan tüpler periyodik olarak Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri dolumdan geçirildiğinde uzun yıllar dayanabilmektedir.

Nitekim E klası yangınlar çarpıcılık yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. Elektrik yangınlarında iletkenlik çok zait başüstüneğundan dolayı ab kullanılmamaktadır.

Report this page